ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

“Όταν η φύση μας χαρίζει...”(video)

 Oι μαθητές της Γ2 Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου - στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης και Καινοτόμων προγραμμάτων με θέμα: “Όταν η φύση μας χαρίζει...” – παρουσίασαν την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 το θεατρικό δρώμενο “Οι Αμαδρυάδες και ο Πολύγυρος”.

Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος και να αγαπήσουν την φύση που τόσα πράγματα απλόχερα μας δίνει...
Επιπλέον να νιώσουν τους ορατούς περιβαλλοντικούς κινδύνους και...
σαν ενεργοί και συνειδητοποιημένοι αυριανοί πολίτες όχι μόνο να προσέχουν να μην καταστρέφουν το περιβάλλον αλλά να μάθουν ότι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στα παιδιά τους, να αντιδράσουν και να προλάβουν άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές με παιδαγωγική ομάδα αποτελούμενη από τη Δασκάλα τους κ. Μαρία Πεύκου, τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Γιώργο Ταμπάκη και τον καθηγητή της πληροφορικής κ. Βεγουδάκη Κων/νο.
Μουσικά  το θεατρικό έργο πλαισίωσε η μουσικοπαιδαγωγός   κα Εριφύλη Δαμιανού.

Οι μαθητές του τμήματος μετά το θεατρικό χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους είχε διδάξει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και είχαν σχέση με τα φυτά. 
Επίσης να τονίσουμε και να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών που βοήθησαν στην παρασκευή εδεσμάτων και ροφημάτων με αρωματικά φυτά του Χολομώντα και στη συνέχεια προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης.

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά σε κάθε μαθητή από ένα γλαστράκι με βασιλικό, ρίγανη, λεμονοπίπερο και λεβάντα, τιμώντας την Ημέρα Περιβάλλοντος και το μήνυμά της


Όταν η φύση μας χαρίζει...
χρέος μας είναι να την προστατεύουμε” .


Ευχαριστούμε την πρόεδρο του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τα μέλη που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη γιορτή και πάντα μας συμπαραστέκονται.
Δείτε τα video