ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο θυμός του Αχιλλέα ( παρουσίαση, video)

Τη δέκατη χρονιά του Τρωικού πολέμου μάλωσαν ο Αγαμέμνων και ο Αχιλλέας για δυο όμορφες σκλάβες. Ο Αχιλλέας θύμωσε πολύ κι ορκίστηκε να μην ξαναπολεμήσει. Από αυτή τη... σύγκρουση ,που συγλόνισε το.στρατόπεδο των Αχαιών, αρχίζει το ποίημά του  ο Όμηρος. Το έργο του ονομάστηκε Ιλιάδαγιατί την Τροία την έλεγαν και Ίλιον. Η Ιλιάδα μιλάει για τον Τρωικό πόλεμο.


Εννιά χρόνια πολέμησαν οι Αχαιοί στην Τροία, μα το κάστρο του Πρίαμου ήταν άπαρτο κι οι Τρώες, με αρχηγό τους τον Έκτορα, το υπεράσπιζαν γενναία.

Το δέκατο όμως χρόνο μάλωσαν ο Αχιλλέας κι ο Αγαμέμνονας για δυο όμορφες σκλάβες, τη Χρυσηίδα και τη Βρισηίδα. Αυτό έφερε πολλές συμφορές στους Αχαιούς.
Σκλάβα του Αγαμέμνονα ήταν η Χρυσηίδα. Ο Χρύσης, ο πατέρας της, που ήταν ιε­ρέας του Απόλλωνα, ήρθε ικέτης στο στρατόπεδο των Αχαιών, κρατώντας πλούσια δώρα, το χρυσό ραβδί και τα ιερά στεφάνια του θεού. Έπεσε στα πόδια τού Αγαμέ­μνονα και τον παρακαλούσε να του δώσει πίσω τη Χρυσηίδα. Ο Αγαμέμνονας δε σε­βάστηκε το γέροντα και τον έδιωξε θυμωμένος.

Δες την παρουσίαση:



Διαδραστική εξάσκηση
http://users.sch.gr/vpanagi/hot/TROJANWAR/axilleas.htm
(Πάτησε στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)

Δες το video